Sikeresen lezárult a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése

Infostart
2022. április 6. 16:42
Az egységes bank létrehozására irányuló építkezés következő állomása a Takarékbank integrálása lesz.

Lezajlott a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesüléséhez kapcsolódó technikai és informatikai átállás. Az egyesült MKB Bank április 5-étől 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel szolgálja ki az ügyfeleket. A továbbiakban betéti bankkártyával országosan közel 1100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank automatáiból is vehető fel készpénz a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért – közölte a pénzintézet.

„Két stabil, kiemelkedő üzleti teljesítményt nyújtó, magyar tulajdonú hitelintézet egyesítésével, rekord idő alatt sikeresen megvalósítottuk a történelmi jelentőségű hármas bankfúzió egyik legnagyobb lépését. A terveknek megfelelően folytatjuk a munkát a Takarékbank csatlakozására való felkészüléssel, valamint merőben új ügyfélélményt nyújtó digitális szolgáltatásaink bevezetésével” – nyilatkozott Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. és az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A korábbi Budapest Bank-fiókok arculata megváltozott, és a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működnek tovább. A Budapest Bank 14 korábbi – 4 fővárosi és 10 vidéki – fiókjánál tapasztalhatnak az ügyfelek teljes imázsváltást. Az MKB Bank továbbá újra megnyitotta átalakított, 500 négyzetméteres fiókját a GoBuda Mall bevásárlóközpontban.

Valamennyi ügyintézési és kommunikációs csatornán – az internetbankban, a mobilapplikációban, a számlakivonatokon, a postai és elektronikus leveleken – is az MKB Bank adataival és logójával találkozhatnak a Budapest Bank korábbi ügyfelei.

Az MKB Csoport a 2021-es pénzügyi évet 77,7 milliárd forint egyszeri tételektől megtisztított, korrigált adózott eredménnyel zárta, amivel története legkiemelkedőbb eredményét érte el. Mérlegfőösszege egy év alatt több mint 19 százalékkal gyarapodott, az év végén meghaladta a 3300 milliárd forintot. A Budapest Bank szintén az előzetes terveken felül teljesített 2021-ben, mérlegfőösszege 7 százalékkal, 2530 milliárd forint fölé emelkedett.