Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Itt a lista, ezek a legjobban fizetett szakmák Magyarországon

Infostart
2021. október 6. 20:16
A légiforgalmi irányítót nem lehet megelőzni, de a második és a harmadik helyen már meglepetés következik.

A hivatalos adatok szerint ma Magyarországon a legmagasabb átlagfizetés bruttó 1,97 millió forint, és a légi irányítók kapnak ennyit. De jól keresnek még a szakorvosok, a sportolók, a bírók, és a gazdasági tevékenységet végzők is – derül ki a Pénzcentrum összeállításából.

Közel 40 ezer forinttal nőtt a magyarok bruttó átlagkeresete 2019 és 2020 között a statisztikák szerint, az átlag bruttó 403 616 forint volt a tavalyi évben. Vannak azonban, akik ennek az ötszörösét is megkeresik, méghozzá teljesen legálisan. A TOP20 legjobban keresők között többségben vannak a gazdasági szakemberek, vállalatok különböző szakterületeinek vezetői:

A lista érdekessége, hogy a második helyre kerültek a politikusok, a harmadikra pedig a sportolók, és csak utánuk következnek a különböző szektorokban vezető pozíciókat betöltők. A listán a kilencedik helyre jöttek előre a megemelt bérű bíró, de ott vannak az első húszban az ügyészek és a szakorvosok is, akiket ráadásul a statisztika még a tavaly, emelés előtti bérrel vett figyelembe.