Nyitókép: Pixabay

Sosem látott áremelkedés jön a Microsoftnál

Infostart
2021. szeptember 1. 05:45
Régiónként változik, hogy pontosan mennyivel emelnek, de mindenütt megtörténik a változás jövő márciusig.

Nagy áremelésre készül a Microsoft, az üzleti felhasználói számára márciustól jelentősen drágulnak a felhő alapú szolgáltatások havidíjai – hívta fel a figyelmet a Portfolio az amerikai szoftveróriás nemrég közzétett blogbejegyzésére. Nem jó hír ez a vállalati ügyfeleknek, akik két számjegyű költségnövekedéssel számolhatnak a szolgáltatásra, viszont a befektetők üdvözölhetik a lépést, hiszen a cég húzótermékéről van szó, ami segített rekordszintre repíteni a vállalat bevételét és profitját.

A Microsoft 365 termékért felelős alelnök, Jared Spataro blogbejegyzése szerint a jelenlegi az első komolyabb árváltozás a szolgáltatás egy évtizedes története alatt. Az áremelést azzal indokolja a vállalat, hogy jelentős innovációkkal növelte a Microsoft a szolgáltatás értékét az elmúlt évtizedben mind a kommunikáció, mind a biztonság, mind a mesterséges intelligencia és automatizáció területén. A lakossági és az oktatási termékek esetén nem változik az ár, csak az üzleti felhasználásban. Az áremelés globális, de egyes régiókban a helyi piaci környezetnek megfelelően lehetnek eltérések. Az áremelések jövő március 1-ig lépnek életbe.

Így változnak az árak

  • Microsoft 365 Business Basic 5 dollárról 6 dollárra
  • Microsoft 365 Business Premium 20 dollárról 22 dollárra
  • Office 365 E1 8 dollárról 10 dollárra
  • Office 365 E3 20 dollárról 23 dollárra
  • Office 365 E5 35 dollárról 38 dollárra
  • Microsoft 365 E3 32 dollárról 36 dollárra.

A Portfolio rámutat arra is, hogy a cég eredményei alapján sikeres volt a Microsoftnál a cloud alapú szolgáltatásokra való átállás:

És jelentősen emelkedett a cég árfolyama is.