Nyitókép: Lukács fürdő

Sok fürdő felélte a tartalékait, de a két fő akadályt a többség sikerrel vette

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2021. június 25. 10:58
Továbbra is csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak a magyarországi közfürdők, amelyek zöme már kinyitott - mondta az InfoRádiónak a Magyar Fürdőszövetség főtitkára, Balogh Zoltán, hozzátéve, a munkavállalóik 70-80 százalékát meg tudták tartani.

A magyarországi fürdők előtt a nyitás lehetősége május 3-án megteremtődött, ezzel már az első hétvégén tudott élni jó néhány fürdő, de legkésőbb a pünkösdi hosszú hétvégén már szinte minden intézmény várta a látogatókat.

"A szabályok sajnos nem változtak, a magyarországi közfürdőket kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, illetve kiskorúaknak védett személy kíséretében engedélyezett a belépés. Külföldiek esetében is védettségi igazoláshoz van kötve a látogathatóság, jelenleg 16 ország védettségijét tudjuk elfogadni" - ecsetelte az InfoRádió érdeklődésére Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Reagált arra a felvetésre is, hogy a hírek szerint a fürdők a munkavállalók 70-80 százalékát meg tudták tartani.

"Igen, így van, nagyon nagy gondot okozott volna, ha a munkatársak elvándorolnak. A bértámogatás sokat segített, ami azért is kifejezetten fontos volt, mert

speciális szakképesítéssel rendelkező kollégákat is meg kellett tartani,

az ő pótlásuk nem lett volna egyszerű" - mutatott rá Balogh Zoltán.

A fürdőfejlesztéseket célzott forrásokból valósították meg, saját pénz ugyanis nem volt: májusig 10 hónapot voltak zárva a fürdők, ez pedig komoly bevételkiesést eredményezett, sok fürdő felélte tartalékait vagy hitelfelvételhez nyúlt, tulajdonosi támogatást, kölcsönt kényszerült igénybe venni. Emellett is voltak viszont megvalósuló beruházások, az elmúlt hetekben például két átadás is volt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fürdők - Balogh Zoltán, Fürdőszövetség
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást