eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: Pexels.com

Hamarosan dönteni kell a PIN-kódmentes vásárlás 15 ezer forintos limitjéről

A járvány idején előtérbe kerültek a készpénzmentes fizetési megoldások. Kutatások is alátámasztják, hogy egyre gyakrabban fizetünk bankkártyával. A tendencia üdvös, de a vállalkozásoktól fejlesztéseket követel.

A kártyás fizetéseknél az egyik fontos kérdés, hogy megmarad-e a járvány elején 5000-ről a 15 000 forintosra emelt PIN-kódmentes vásárlási limit. Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletág vezetője elmondta, három szereplő véleményét fogják majd figyelembe venni, amikor a szabályozás módosításáról döntenek.

  1. A fogyasztók, akik kifejezetten az előnyét élvezik ennek a limitemelésnek, a legtöbbjük pozitívan élte meg ezt a változást.
  2. A vállalkozások, amelyek a terminálokat működtetik. Kifejezetten megnőtt a mikro- és kisvállalkozások érdeklődése a terminál beüzemelése iránt, mert rájöttek arra, hogy, hogy egyszerűbb a fizetés, rövidebb sor áll, nem kell vesződni a visszajáróval.
  3. A bankok és a kártyatársaságok látják ennek a kockázati oldalát is, hiszen nem mindegy, hogy egy lopott bankkártya esetén 5000 vagy 15.000 forinttal rövidítenek meg egy ügyfelet. Azon múlik majd a bankok és kártyatársaságoknak a véleménye, hogy megnézik, szignifikánsan növekedett-e az ilyen visszaélések száma.

A visszajelzések egyértelműen pozitívak, a vállalkozók közül is egyre több ügyfél érdeklődik bankkártyaterminál iránt.

"Az elmúlt egy év tapasztalatait figyelembe véve ez természetesnek tűnik, hiszen mindenki próbál alkalmazkodni az új vásárlói szokásokhoz. Már az is számít, hogy, hogy sokan rájöttek, a készpénz tárolása kockázattal jár, és amikor a napi bevételt bevisszük a bankba, annak ugyanúgy van költsége. Ha összesítjük a költségeket, akkor sokan látják, hogy a a terminálnak a költségei a nap végén kevesebbet jelentenek, mint a készpénz kezelése" – mondta Szabó Norbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×