INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

bankkártya

limit

sberbank

Hamarosan dönteni kell a PIN-kódmentes vásárlás 15 ezer forintos limitjéről

Hamarosan dönteni kell a PIN-kódmentes vásárlás 15 ezer forintos limitjéről

InfoRádió

A járvány idején előtérbe kerültek a készpénzmentes fizetési megoldások. Kutatások is alátámasztják, hogy egyre gyakrabban fizetünk bankkártyával. A tendencia üdvös, de a vállalkozásoktól fejlesztéseket követel.

A kártyás fizetéseknél az egyik fontos kérdés, hogy megmarad-e a járvány elején 5000-ről a 15 000 forintosra emelt PIN-kódmentes vásárlási limit. Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletág vezetője elmondta, három szereplő véleményét fogják majd figyelembe venni, amikor a szabályozás módosításáról döntenek.

  1. A fogyasztók, akik kifejezetten az előnyét élvezik ennek a limitemelésnek, a legtöbbjük pozitívan élte meg ezt a változást.
  2. A vállalkozások, amelyek a terminálokat működtetik. Kifejezetten megnőtt a mikro- és kisvállalkozások érdeklődése a terminál beüzemelése iránt, mert rájöttek arra, hogy, hogy egyszerűbb a fizetés, rövidebb sor áll, nem kell vesződni a visszajáróval.
  3. A bankok és a kártyatársaságok látják ennek a kockázati oldalát is, hiszen nem mindegy, hogy egy lopott bankkártya esetén 5000 vagy 15.000 forinttal rövidítenek meg egy ügyfelet. Azon múlik majd a bankok és kártyatársaságoknak a véleménye, hogy megnézik, szignifikánsan növekedett-e az ilyen visszaélések száma.

A visszajelzések egyértelműen pozitívak, a vállalkozók közül is egyre több ügyfél érdeklődik bankkártyaterminál iránt.

"Az elmúlt egy év tapasztalatait figyelembe véve ez természetesnek tűnik, hiszen mindenki próbál alkalmazkodni az új vásárlói szokásokhoz. Már az is számít, hogy, hogy sokan rájöttek, a készpénz tárolása kockázattal jár, és amikor a napi bevételt bevisszük a bankba, annak ugyanúgy van költsége. Ha összesítjük a költségeket, akkor sokan látják, hogy a a terminálnak a költségei a nap végén kevesebbet jelentenek, mint a készpénz kezelése" – mondta Szabó Norbert.

Nyitókép: Pexels.com

Kapcsolódó hang

Készpénzmentes vásárlás – Szabó Norbert, Sberbank
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018