Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

22 milliárddal jobb ez a negyedéve az OTP-nek, mint az előző volt

Infostart / MTI
2021. május 7. 06:50
A bankcsoport korrigált konszolidált adózott eredménye ráadásul 117,2 milliárd forint volt, 49 százalékkal jobb az előző negyedévinél.

Az OTP-csoport a vártnál jobb eredménnyel zárta az első negyedévet, 93,3 milliárd forint konszolidált adózás utáni eredményt könyvelt el, szemben az előző negyedév 71,4 milliárd forintos eredményével, és az egy évvel korábbi 4 milliárd forintos negyedéves veszteségével.

Az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken publikálta a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti jelentését, amelynek alapján a bankcsoport korrigált konszolidált adózott eredménye 117,2 milliárd forint volt, 49 százalékkal jobb az előző negyedévinél, és 268 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőttinél.

Az adózott eredmény nagyságát a jelentés szerint mindenekelőtt a teljes kockázati költségek jelentős csökkenése alakította.

Az elemzők a bank által készített konszenzus szerint 82,1 milliárd forintos konszolidált számviteli adózott eredményt, illetve 102,3 milliárd forintos konszolidált adózás utáni eredményt vártak korrekciós tételek nélkül.