Nyitókép: Pexels.com

Nagy BMW-s bejelentést tett Münchenben Szijjártó Péter

Infostart
2020. december 16. 16:51
A Debrecenbe tervezett gyár szalagjairól nem akármilyen járgányok fognak legurulni.

Tisztán elektromos meghajtású autókat gyárt majd a BMW Debrecenben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda délután Münchenben. Oliver Zipsével, BMW igagzatósátának elnökével – ő az Európai Autógyártók Szövetségét is "viszi", valamint Milan Nedeljkoviccsal, a BMW gyártásért és működésért felelős igazgatósági tagjával tárgyalt.

Hozzátette, Magyarország a tradicionális autóipari korszakot követően az elektromos autózásra épülő autóipari korszakban nemcsak Európa, hanem a világ vezetői közé is fog tartozni.

A debreceni üzem építésének előkészítése a tervezett menetrend szerint halad. A terület a vállalat tulajdonába került, a kormány által vállalt infrastrukturális fejlesztések befejeződtek, és minden készen áll arra, hogy megkezdődjön először a belső infrastruktúra kiépítése, majd a gyár felépítése - mondta a felvételen.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy

a BMW a korábbi terveknél jóval nagyobb jelentőséget tulajdonít a debreceni gyárnak, amely így központi szerepbe kerül az elektromos mobilitásra épülő új vállalati stratégiában.

Mint mondta, "ez egész Magyarország dicsérete, hiszen az autóipar a magyar gazdaság gerincoszlopa, és a BMW az autóiparban szerzett eddigi érdemeink alapján döntött úgy, hogy Magyarországon, Debrecenben teszi meg az elektromobilitás felé vezető nagy lépést", az új platformra épülő modellek gyártásának beindítását.