Nyitókép: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Negyed óra alatt 363 cég jelentkezett az újabb beruházási támogatásra

Infostart / MTI
2020. november 28. 13:28
A 61 milliárd forintos keretből beruházásra kaphatnak támogatást, ha vállalják, hogy nem bocsátanak el dolgozót.

Újabb 61 milliárd forintos támogatási keretet nyújt a kormány azoknak a cégeknek, amelyek vállalják, hogy úgy fejlesztenek, hogy nem bocsátják el a dolgozóikat - erősítette meg a külgazdasági és külügyminiszter.

A Karmelita kolostorban tartott gazdaságstratégiai megbeszélés után a Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videóban úgy értékelte: a magyar gazdaság életerejét világosan mutatja az a tény, hogy negyedóra alatt 363 cég jelentkezett erre a támogatásra. Ebből 285 magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik, míg a maradék itteni, de külföldi tulajdonú, ugyanakkor magyar embereket foglalkoztató vállalat.

A 363 cég mintegy 199 milliárd forintnyi beruházásra szánta el magát, s ezzel mintegy 49 ezer munkahelyet védenek meg - hívta fel a figyelmet a minisztrer. A kormány a beruházás összegének mintegy egyharmadát állja.

Hozzátette, a mostani fejlesztések, illetve beruházások jelentik a garanciáját a meglévő munkahelyek megvédésének, ezért a kormány támogatást nyújt azon cégeknek, amelyek vállalják, hogy nem bocsátják el a náluk dolgozókat.