Nyitókép: Pixabay

Berobbant a használtautó-piac: rekordeladás született

InfoRádió
2020. október 25. 18:52
A tavalyi év utolsó negyedévében tapasztalt, előző csúcsot 1,6 százalékkal megdöntő forgalmat generált a használtautó-szektor a harmadik negyedévben.

Sokan vásároltak használt autót az elmúlt hónapokban: 212 900 ilyen gépjárművet írtak át új tulajdonosaikra a július-szeptember közti időszakban. Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója arról számolt be az InfoRádiónak, hogy már nyáron érzékelték azt a tendenciát, miszerint az olcsó, könnyebben megszerezhető és később könnyebben "eldobható" gépjárművek iránt megnőtt a kereslet.

"Az első és a második negyedévben visszatartott vásárlások a harmadik negyedévben robbantak be a piacra, és hozták a kumulált adatokat tekintve az egyébként rekordnak számító 2019-es év adatait ebben az évben is" - mondta a vezérigazgató.

A leggyakrabban gazdát cserélő márkák közt nincsen változás: az Opel, a Volkswagen és a Suzuki triója hosszú évek óta uralja a használtautó-piacot.

A gazdát cserélő autók bő egyharmada ezek közül a márkák közül kerül ki.

Tavaly összesen 810 920 autót vásároltak használtan a magyarok. ez 6,1 százalékos növekedést jelentett a 2018-as esztendőhöz képest. Akkor a piacon az eladások háromnegyedét a tíz évnél idősebb járművek adás-vétele adta, a kategóriák közt az alsó-közép volt a legnépszerűbb. A kisméretű járműveket keresték a leginkább a használtat vásárlók, a legnépszerűbb típus az Opel Astra volt, melyet a Suzuki Swift és a Ford Focus követtek. Az idei év első felében ugyanezek a típusok voltak a leginkább keresettek a piacon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Használt autók - felfutottak az eladások
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást