Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Együttműködési megállapodást kötött az OTP és a Délkelet-európai Rendészeti Központ

Infostart / MTI
2020. október 5. 10:53
Az OTP-csoport kilenc olyan országban van jelen leánybankjaival, amelyben a a Délkelet-európai Rendészeti Központ (SELEC) is tevékenykedik.

A megállapodással a felek hatékonyabban tudnak majd együttműködni a szervezett bűnözés speciális területe, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni küzdelemben. Az OTP-csoport kilenc olyan országban van jelen leánybankjaival, amelyben a SELEC is tevékenykedik.

Az együttműködésnek köszönhetően hatékonyabbá és eredményesebbé válhat a határokon átnyúló pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni küzdelem. A fellépést a mesterséges intelligencia, illetve a Big Data adatbázisok is képesek hatékonyan segíteni - írják a közleményben.

A SELEC tagja Albánia, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Görögország, Észak-Macedónia, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Törökország, Magyarország, a gyors információcserét és közös regionális aktivitásokat lebonyolító szervezetként - többek között -, a határokon átnyúló, szervezett bűncselekményekkel veszi fel a harcot - tájékoztatott az OTP.