Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újra összeül a gazdaságvédelmi operatív törzs

Infostart
2020. szeptember 17. 09:52
Az előkészítő munka után a testület elé kerülhetnek azok a tervek, amelyek az újabb gazdasági mentőcsomag részei lehetnek.

A járvány első szakaszában is fontos intézkedésekről döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs, amely hamarosan újra összeül – írta a Magyar Nemzet.

A testület júniusban alakult meg, de az elmúlt időszakban főleg a törzs munkáját segítő munkacsoportok dolgoztak, megvizsgálva az aktuális gazdasági helyzetet és az egyes kérdésekre adható válaszokat. A lap úgy tudja, a következő ülésen akár azoknak az intézkedéseknek a terve is felvetődhet, amelyek az újabb állami gazdaságvédelmi döntéssorozat elemei lehetnek.

A grémiumot Varga Mihály pénzügyminiszter vezeti, a tagok között van az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, a fogyasztóvédelemért felelős vezető, illetve az adóhivatalt irányító államtitkár. A törzs ülésein tanácskozási joggal vehet részt a versenyhivatal és a Közbeszerzési Hatóság képviselője, valamint a jegybank pénzügyi fogyasztóvédelmi vezetője.

A gazdaságvédelmi operatív törzs elsődleges feladata, hogy azonosítsa és felszámolja azokat az adminisztratív szabályokat, amelyek fékezik a gazdasági újraindítást, akadályozzák a vállalkozások tevékenységét, megnehezítik a hétköznapi ügymenetet, a törzs a gazdaság átfogó újraindítására jött létre.