Nyitókép: Pixabay

Eurómilliárdos nagyságrendű kártérítési összeget fizetett már ki a Lufthansa

Infostart
2020. szeptember 12. 12:59
Javában zajlik a légiközlekedési cégeknél a kártérítési ügyek elbírálása, a német légitársaság sem kivétel - a cég beszámolójában csak úgy röpködnek a hatalmas összegek.

A törölt járatok után a Lufthansa óránként 1800 visszafizetést intézett átlagosan az elmúlt hét napban, összesen pedig a kártalanított ügyfelek száma megközelíti a 6,3 milliót. Ezen a héten a társaság bejelentése szerint 2,7 milliárd eurót fizettek vissza, vagyis közel egybillió forintnak megfelelő összeget – írta a Travelo a nitravel.com alapján.

A német légitársaság tájékoztatása szerint a június végétől kezdődő időszak ügyeinek jelentős részét feldolgozták, és már csak a bonyolultabb esetek elbírálása van hátra. A visszatérítésre váró ügyek száma egymillió alá esett vissza.

A koronavírus-járvány ismételt fellángolása kapcsán közölték: továbbra is rugalmas módosítási feltételeket biztosítanak az ügyfelek számára, és az összes foglalás a Lufthansa a SWISS, az Austrian Airlines és a Brussels Airlines járatain továbbra is korlátlan számban átfoglalható szükség esetén.