eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk
A Wall Street utcatáblája a New York-i Értéktőzsde közelében 2020. június 15-én, a koronavírus-járvány idején. A New York-i Értéktőzsde irányadó mutatói ezen a napon emelkedéssel zártak. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 169,17 ponttal, 0,66 százalékkal 25 ezer 774,71 pontra emelkedett.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Tőzsdeguru: közelebb van a koronavírus-vakcina, mint gondolnánk

Pozitív meglepetésre számít Jeremy Siegel, a Wharton Egyetem professzora, szerinte már az ősszel olthatnak.

"Közelebb lehet a koronavírus-vakcina, mint azt a piacok gondolják. Gyakorlatilag nem volt visszalépés a vakcinafejlesztés folyamatában és véleményem szerint lehetnek pozitív meglepetések" – mondta a Wharton Egyetem professzora, Jeremy Siegel a CNBC-nek. Szerinte a magas kockázatú személyeknek már az ősz végén vagy a tél elején elérhető lehet a vakcina.

A Portfolio összefoglalója szerint a tőzsdei szakértő reményét fejezte ki, hogy az USA déli államaiban a fertőzés a csúcspontjához érkezhetett, és az újranyitást csak átmenetileg kellett felfüggeszteni. A következő két hétben ha csökken a ráta, az nagyon kedvező hír lesz a részvénypiacoknak, különösen azoknak a papíroknak, amelyek nagyban függenek a gazdaság újranyitásától – véli Siegel.

A Wall Street-i guruk közül Siegel az elsők között figyelmeztette a befektetőket a koronavírus potenciális részvénypiaci hatásaira. Régóta optimista volt, de februárban megváltoztatta a véleményét, és közölte, hogy súlyos, egyéves sokkot vár, amit azután jelentős visszapattanás követhet. Akkor azt jósolta, hogy az S&P 500 index 3200-3300 pont körül lehet az év végére. Jelenleg 3197 ponton áll. Most úgy véli, hogy jó hírek jönnek majd a vakcináról, ami tovább hajthatja felfelé a piacokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×