Nyitókép: MTI/EPA/Paul Braven

Sokba fog kerülni az iPhone-ok árcsökkentése

Infostart
2020. július 3. 09:01
Egyes források szerint az Apple nem tesz töltőt és fülhallgatót az iPhone 12 mobilok dobozába, hogy így nyomja lejjebb az árat.

Az Apple rajongóinak bizonyos kiegészítőkért eddig is elég mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk, de a pcworld.hu értesülései szerint az Apple az iPhone 12 mobilok dobozából már a töltőt is kihagyná, azt külön kell majd megvásárolni. Ming-Chi Kuo és a Barclays elemzői egyaránt erről adtak jelentést, és azt állítják, hogy az Apple nem gyárt többet a jelenlegi 5 és 18 wattos töltőiből. Csak egy 20 wattos új adapter marad a kínálatban, de azt külön kell megvásárolni.

Szintén sokba kerülhet, hogy állítólag az eddig megszokott vezetékes EarPods fülhallgató sem jár többé az új iPhone-okhoz. Ezzel az AirPods vezeték nélküli fülhallgatók keresletét pörgetné meg az Apple.

Az Apple azért hagyja ki a töltőt és a fülhallgatót a dobozból, mert az 5G-támogatás miatt megnőttek a gyártási költségek. viszont az iPhone 11 szériához mérten viszont nem akart árat emelni.

Akinek viszont nincs kéznél külön gyorstöltője vagy fülhallgatója, az kénytelen lesz külön vásárolni ezeket, a dobozban ugyanis csak egy USB-C–Lightning kábel szerepel majd a mobil mellett.