INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

zöldség

gyümölcs

származási hely

A nyitvatartó zöldségboltban friss árukat kínálnak, vállalnak házhoz szállítást is. A Fővám téri Központi Vásárcsarnok - közismert nevén a Nagycsarnok - üzleteinek jelentős része a koronavírus járványveszély miatt zárva tart. Vevők a korlátozott időszakban is csak elvétve láthatók az óriási csarnok terében.  MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!

Fontos változás jön a zöldségeknél hamarosan

Infostart

Megjelent a szakminiszteri rendelet, amely július közepén lép életbe.

Július 15-étől a nem előrecsomagolt, úgynevezett lédig gyümölcsöknél és zöldségeknél kötelező lesz feltüntetni a boltokban, milyen országból származnak. Az erről szól miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Az új szabályozás az Európai Bizottság 2011-ben kelt rendeletéhez igazodik. Ugyanakkor kiegészül azzal, hogy ha a származási ország Magyarország, akkor ezt egy legalább 3x5 centiméteres magyar zászlóval is jelezni kell majd. Ez alól a termelői piacok kivételt jelentenek, ott nincs szükség külön jelölésre.

A rendelet a nem előre csomagolt sertéshúsnál már 2019 óta kötelező eredetmegjelölést kiterjeszteti a baromfira, a kecskére és a birkára is.

Nyitókép: Nagy Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018