INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

online számla

adatszolgáltatás

bankolás

számlázás

digitális

eBIZ: nagy segítség az adatszolgáltatási kötelezettségben

eBIZ: nagy segítség az adatszolgáltatási kötelezettségben

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Július elejétől értékhatártól függetlenül kötelező a cégek számára az online számlaadat szolgáltatás. A magyar piacon több online számlázó program közül lehet választani. Sőt, már olyan banki hátterű megoldásra is van példa, amely többet tud, mint egy számlázó program.

Az OTP által három éve biztosított eBIZ nevű szolgáltatás lényege, hogy a kis- és közepes vállalkozások számára összekösse a számlázási, a bankolási, valamint a könyvelési folyamatokat. A megoldás egyediségét mutatja, hogy ezzel a vállalkozó nemcsak a számlakiállítást tudja elvégezni, hanem egy időben egy netbanki átutalási platformhoz is hozzáfér – magyarázta az InfoRádiónak Tyukodi Gergely ügyvezető.

A számlázással kapcsolatos szolgáltatás valamennyi OTP-nél számlát vezető vállalkozás számára elérhető, míg a bankkapcsolat jelenleg az OTP Bank, illetve az OTP Direkt szerződéssel rendelkező ügyfelek számára biztosított – tette hozzá a szakember. Azonban, hívta fel a figyelmet az ügyvezető, ahogyan a többi pénzintézet, valamint a megjelenő startupok a PSD2 (uniós pénzforgalmi irányelv) szabályozása miatt, igyekeznek a különböző, egyéb banki megoldásokat integrálni, tehát hamarosan más bankok forgalmát is ki tudják majd mutatni.

Az OTP eBIZ-nek mintegy 28 ezer felhasználója van jelenleg, amelyből 25 ezer vállalkozás, ebből nyolcezer olyan van, amely a bankszámlával integráltan is használja a szolgáltatást – tette hozzá az ügyvezető.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

OTP eBIZ – Tyukodi Gergely ügyvezető
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018