Nyitókép: MTI/EPA/Martial Trezzini

Az igazi bankleépítés: egy városnyi embert küldenek el

Infostart
2020. június 17. 15:24
Már korábban is tervezte, de most úgy tűnik, végre is hajtja 35 ezer dolgozóját érintő elbocsátási tervét az HSBC – számol be a hírről a Reuters.

A bank belső feljegyzése szerint az HSBC középtávon 35 ezer dolgozójától tervez megválni, és továbbra is fenntartja a felvételi stopot – írja a Portfolio. Noel Quinn bankvezér azt írta alkalmazottainak, hogy az elbocsátás nem egy „ha” kérdéskör volt, hanem egy „mikor”, előbb-utóbb tehát bekövetkezett volna.

Az HSBC márciusban odázta el a tervezett létszámleépítést, mivel a koronavírus kitörése miatt senkit nem akartak hirtelen állástalanná tenni. A profitszámok ugyanakkor nem javulnak, így a bank kénytelen ismét elővenni az elbocsátási tervet, Quinn szerint a leépítések az év második felében jöhetnek.

A bank részvényárfolyama március eleje óta 27 százalékot esett. Februárban bejelentették, hogy összeolvasztanák privátbanki és vagyonkezelési üzletágaikat, visszavágnák az európai részvényüzletágat és csökkentenék az amerikai lakossági hálózatukat, hogy mindezzel 4,5 milliárd dollárnyi költséget faragjanak le.