Biztosítási alkusz cégben vett tulajdonrészt a Takarékbank

Infostart / MTI
2020. május 5. 15:23
Huszonöt százalékos tulajdonrészt vásárolt az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonát képező HUNBankbiztosítás Kft.-ben. - közölte az MTB.

A megállapodás értelmében a Takarékbank országos fiókhálózatában a harmadik negyedévben elindul a lakossági, kis- és középvállalati, valamint nagyvállalati biztosítási termékek értékesítése.

A közleményben idézik Vida Józsefet, a Takarékbank elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a megállapodás mérföldkőnek számít a magyarországi bankbiztosítási szektorban, hiszen az eddig megszokott egy bank, egy biztosítós modell helyett az új kezdeményezés több biztosítós értékesítési modellt valósít meg. Ez lehetőséget teremt arra, hogy szeptembertől a biztosítási piac valamennyi szereplőjének termékeiből választhassanak az ügyfelek a Takarékbank fiókhálózatában - tette hozzá.

A Takarék csoport országos lefedettségű, univerzális kereskedelmi bankja a korábbi takarékokat tömörítő Takarékbank Zrt. az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti, 1,1 millió ügyfelet szolgál ki.

Korábbi közlés szerint az MTB 2019-ben 7,2 milliárd forintos nettó kamatbevétel, 6,6 milliárd forintos nettó jutalékbevétel és 13,9 milliárd forint nettó üzleti eredmény mellett 8,3 milliárd forint eredményt ért el, mérlegfőösszege 815 milliárd forint volt.