eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Budapesti Értéktőzsde épületrésze a főváros V. kerületében, a Szabadság téri Bank Centerben.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Meghozta a nagy döntést a CIG

Több, mint százezer ügyfelet érintő döntést hoztak, amit egyébként jól fogadott a tőzsde.

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) igazgatósága döntött: a vagyonbiztosító magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágait átadja az Aegon Biztosítónak - írta a Napi.hu. A lépésre amiatt kényszerült a társaság, hogy egy szövevényes csalási ügy miatt komoly veszteségeket szenvedett, és a felügyelet is a tőkehelyzete rendezésére szólította fel. Mivel a biztosítóban jelentős tulajdoni hányaddal bíró az Opus úgy döntött, nem állja a veszteséget, a CIG és az Opus útjai elváltak egymástól.

A mostani tranzakció több mint 100 ezer darab szerződést tartalmazó, közel 6 milliárd forint állománydíjú portfólióra terjed ki.

Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek, az állományok átadásával kapcsolatban nekik külön teendőjük nincs. A továbbiakban - a felügyeleti jóváhagyást követően - az ügyfelek az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-től kapnak tájékoztatást.

A lap szerint a bejelentett állományátadáson túl a vagyonbiztosító menedzsmentje további lépéseket készít elő az elvárt szavatolótőke biztosítására az MNB által elrendelt új helyreállítási terv keretén belül.

A döntés nem érinti az EMABIT anyavállalatának, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek a működését és pénzügyi stabilitását. Az életbiztosító Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése továbbra is kiemelkedően magas, 343 százalék.

A befektetők jól fogadták a hírt, a biztosító részvénye a nyitás után 8 százalék körüli pluszba került a portál szerint.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×