eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gyógyszereket pakol egy szakasszisztens az orosházi Fehér Kígyó Gyógyszertár raktárában 2013. június 25-én. Egy rendeletmódosítás szerint a gyógyszertárak szaklétszámát 2013 szeptemberétől a gyógyszertár nyitvatartási ideje, valamint a patikában befogadott vények száma határozná meg.ában dolgozó személyek minimális létszámát.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Enyhül a roham a patikákban

Mérséklődött a gyógyszer-felvásárlási láz, ami a nyugdíjfizetés és a veszélyhelyzet kihirdetése után felerősödött aggodalmak egybeesésével robbant ki.

Enyhül a patikákban tapasztalt gyógyszer-felvásárlási láz - írta a Világgazdaság. A lapnak Marjai Tamás, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatója azt mondta,

a patikákban kezd normalizálódni a forgalom, ami egy hete még a háromszorosa volt a megszokottnak.

Marjai Tamás szerint a gyógyszertárakba betérő betegek száma normál esetben is megnő a fizetések és a nyugdíjak érkezése után, ez most egybeesett a veszélyhelyzet kihirdetésével. Emiatt valószínűleg többen igyekeztek hamarabb kiváltani a szokásos gyógyszereiket. Szerinte a 15 óra utáni boltzárnak is szerepe lehet a patikák forgalmának csökkenésében.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara és a tiszti főgyógyszerész többször is hangsúlyozta, hogy

lehetőleg csak egy-két havi gyógyszert váltsanak ki a betegek, mert az ellátás folyamatos lesz, nem kell gyógyszerhiányra készülni.

A vény nélkül kapható termékek között a leginkább a szájmaszk, a fertőtlenítő folyadék, a gumikesztyű, a C-, a D-vitamin és az érintés nélküli lázmérő iránt nagy a kereslet. Hangsúlyozta azt is, hogy az összes gyógyszertár és nagykereskedő azon van, hogy a szükséges termékeket beszerezze, és igyekeznek folyamatosan biztosítani az ellátást.

Feller Antal, a Hungaropharma Zrt vezérigazgatója szerint is lassabb, de folyamatos a nagykereskedelmi raktárkészletek utántöltése, mivel a járvány hónapjaira is készülni kell. Mint mondta, a szájmaszkok beszerzése a legnehezebb, mivel a nagykereskedők nem tudnak a kormányokkal versenyezni. Kínával és az orvosi maszkokat gyártókkal folytatott tárgyalásoknál. A lapnak azt is elmondta, ők nem találnak nagy mennyiségben jó minőségű, tanúsítvánnyal rendelkező, elérhető árú és megfelelő feltételekkel megvásárolható termékeket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×