eur:
393.46
usd:
367.94
bux:
66254.24
2024. április 24. szerda György

Nagy leépítés Zala megyében

A jövő év elején csoportos létszámleépítésre készül a zalaegerszegi Eckerle Automotive Zala Kft., 225 ember küldhetnek el.

A 225 zalaegerszegi munkavállalót nemrég tájékoztatták arról, hogy a vezetés 2019. december 3-án csoportos létszámcsökkentés végrehajtásáról határozott - közölte az Alfahír.

A Pénzügyminisztérium üres álláshelyek közvetítésével, képzésekkel, munkaerő-piaci tanácsadással segíti az Eckerle Automotive Zala Kft. elbocsátás előtt álló dolgozóit, ezzel is könnyíti a létszámleépítéssel érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését.

Az érintett 225 dolgozó újbóli munkába állását az is segítheti, hogy Zala megyében összesen 3500, míg a Zalaegerszegi járásban közel 2000 betöltetlen álláshely van a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint - tették hozzá.

A kormány célja, hogy Eckerle esetében is a munkából-munkába elv érvényesüljön, vagyis az érintett dolgozók egy napra se maradjanak munka nélkül. A versenypiaci elhelyezkedést állásbörzékkel, folyamatos ügyfélszolgálattal, csoportos tájékoztatókkal, illetve a környező munkáltatók felderítésével is segítik a kormányhivatallal együttműködésben.

A kormányzat mobilitási támogatásai - így például a lakhatási támogatás, a munkásszállók építésének és a napi munkába járás támogatása - szintén könnyíthetik a dolgozók újbóli munkába állását.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított "Létszámleépítések megelőzése és kezelése" projekt is nagy segítséget jelenthet az érintett munkavállalóknak. Az 5 milliárd forintos keretösszegű program a leépítéssel érintett személyek képzését 100 százalékban finanszírozza, emellett a munkahelyi beilleszkedés és betanítás költségeihez is hozzájárul - írta a PM.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×