Nyitókép: Pixabay

Nem lesz kész az M4-es tavasszal, csak a nyár derekán

Infostart
2019. december 13. 14:38
A hajdúsági megyei közgyűlésen történt meg a nagy jelentőségű beismerés.

A Hajdú-Bihar megyei közgyűlésen pénteken szóba kerültek a helyi útfejlesztések, és kiderült, később lesz kész az M4-es autópálya új szakasza - írja tudósításában a Haon.hu.

A Berettyóújfalu és Nagykereki között egy 26,5 kilométer hosszú, nagyrészt 2×2 forgalmi sávos szakaszon dolgoznak. A nyomvonalon 20 darab hidat építenek, amelyek közül a legjelentősebbek a Berettyó folyó és a Dusnok patak felett fognak átívelni. A szakaszon 2 külön szintű csomópontot alakítanak ki Gáborján és Nagykereki mellett. A sztráda végén, Nagykerekinél pihenővé alakítható, 10-10 forgalmi sávos határátkelőhelyet hoznak létre.

A vállalkozási szerződést 2017. április 3-án írták alá. Jelenleg az építési munkák 80 százalékával végeztek. Az eredeti elképzelés szerint a sztrádát 2020. tavaszán adták volna át, azonban már az építkezés közben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kérésére módosítottak a terveken. A Nagykereki csomópont és a határátkelő között a leállósávot kiszélesítik arra gondolva, hogy esetleg feltorlódhatnak a teherautók.

A plusz munka miatt az M4-es átadásra így csak 2020. július 31-én kerülhet sor.