Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Több száz embert küld el a Magyar Telekom

Infostart
2019. december 4. 16:50
Felemás lesz az évkezdés a cégnél, amely megállapodott az érdekképviseletekkel: átlagosan ötszázalékos bérfejlesztést kapnak a dolgozók, de legfeljebb 450 fős létszámleépítés kezdődhet a vállalatnál.

A megállapodás értelmében 2020. április 1-jétől a Magyar Telekom nem vezető beosztású munkavállalói átlagosan 5 százalékos bérfejlesztésben részesülnek, és január 1-től a cafeteriajuttatásokat egységesítik a jelenleg nyújtott legmagasabb értéken, munkaköri besorolástól függetlenül.

A cég közleménye szerint 2020-ban is folytatódik a szervezeti átalakítás, hogy a vállalat hatékonyabb és laposabb szervezetté váljon, ezért a társaság legfeljebb 450 fős létszámleépítésről állapodott meg az érdekképviseletekkel.

Az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2020 első negyedévében távozik a vállalattól. Lehetőség van arra is, hogy a munkavállaló önként jelezze távozási szándékát. A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését a jól működő Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja.