Nyitókép: Pixabay

Megtörtént az első lépés az új óriáscég kialakítása felé

InfoRádió
2019. november 7. 17:01
Hónapokig tart, mire teljesen összeolvad a magyar piacon az Extreme Digital és az eMAG, utána pedig intenzív növekedést terveznek. Beszámoltak arról is, hogyan érinti mindez a Black Friday-t és az ünnepi nagyüzemet.

Elkezdődött a magyar tulajdonú Extreme Digital és a dél-afrikai hátterű eMAG magyarországi leányvállalatának egyesülése, miután októberben a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a fúziót, a végleges összeolvadás hét-nyolc hónap alatt történik meg.

Az eMAG magyarországi leányvállalatát működtető Dante Kft. megvásárolja az Extreme Digital 100 százalékos tulajdonrészét, az adásvétel jogi része novemberben lezárul.

A létrejövő cégben 52 százalékos tulajdonrésze lesz a Dante Kft.-nek, és 48 százalékos részesedése az Extreme Digitalnak.

Magyarországon ez a két cég a két legnagyobb e-kereskedő a 21019-es adatok szerint, idén mindkét cég várhatóan nettó 40 milliárdos árbevételt fog elérni. Az egyesüléssel a műszaki termékeknél az új cégcsoport részesedése 20 százalék lesz - részletezte Várkonyi Balázs az InfoRádióban. Az Extreme Digital ügyvezetője kifejtette: a két cég egyesülésével egy itthoni társaság is versenyképes tud lenni a multik mellett.

Az új cégcsoportban főként a kiszolgálást, az operáció területét, az ügyfélszolgálatot és a logisztikát érinti majd a racionalizálás, ugyanakkor küzdenek a szakemberhiánnyal is. A fúzióval egy 600 dolgozót foglalkoztató, 80 milliárd forint nettó árbevételű vállalat jön létre a magyar piacon, a cél ennek megháromszorozása öt éven belül.

A két online áruház az idei ünnepi szezonra még külön készül, mindkét megszokott webcímen lehet vásárolni.

Ez hosszabb távon is így marad, a két külön nevet a közös irányítás alatt is megtartják.

Az előző évihez képest 25 százalékos bővülést vár az internetes kereskedelemben a novemberi Black Friday akciókkal két hónaposra bővült év végi csúcsidőszaktól az Extreme Digital ügyvezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Extreme Digital-eMAG egyesülés
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást