eur:
394.04
usd:
368.35
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Appeninn-részvényeket értékesített az Opus Global

A cég részesedése ezzel 18,7 százalékról 13,83 százalékra csökkent az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-ben, csökkenve - közölte az Appeninn a BÉT honlapján.

Az Opus Global a közlemény szerint november 4-én adásvételi szerződést kötött 2 307 166 darab Appeninn részvény értékesítésére. Ennek következtében az általa közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Appeninn-részvények száma 8 860 027 darabról 6 552 861 darabra csökkent, befolyásának mértéke pedig 18,7 százalékról 13,83 százalékra.

Az Opus Global a Konzum Opus Globálba olvadásakor jelentette be, hogy más tőzsdei társaságban szerzett kisebbségi részesedéseit - köztük az Appeninn Holdingban lévő tulajdonát is - likvid befektetésként kezeli, célja, hogy ezekkel az elérhető legnagyobb profitot realizálja.

Október 10-én az Opus közölte, hogy az Appeninn Nyrt.-ben fennálló 18,7 százalékos tulajdonrészéből a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek értékesített 9 százalékot, a vételár hiánytalan megfizetéséig fenntartva tulajdonjogát. Hozzátették, az Appeninn-ben még meglévő, 9,7 százalékos tulajdoni hányadot a profitmaximalizálás érdekében befektetési vállalkozás közreműködésével értékesítik.

Azt is közölték, hogy a társaság hosszú távú befektetési politikája a stratégiai divíziókban (élelmiszeripar, energetika, építőipar, turisztika) működő befektetések növekedésére fókuszál. Az Appeninn-részvények értékesítéséből származó bevételt befektetéseinek fejlesztésére, valamint előkészítés alatt álló akvizícióiban kívánja felhasználni, elsősorban az energetika és az élelmiszeripar területén.

Az Opus Global 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvény a csütörtöki kereskedést 322,40 forinton zárta, 2,60 forinttal, 0,80 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 591 forint, a legalacsonyabb 294 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×