eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából felállított, magyar készítésű, ötven méter magas, 180 fő befogadására alkalmas Siófok Óriáskerék 2018. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Félmilliárdos fejlesztés a Balatonnál

Siófok félmilliárdos kormányzati támogatást kap, eddig elhanyagolt területek újulhatnak meg, és folytatják a szabadstrandok felújítását is.

Siófok félmilliárd forint kormányzati támogatást kap a tóparti Rózsakert és a siófoki kikötő környezetének felújítására - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója Siófokon. Guller Zoltán hozzátette, a frekventált helyen lévő Rózsakertet azért kell megújítani, hogy XXI. századi körülmények fogadják az idelátogatókat.

A szakember emlékeztetett arra, hogy a kormány a Balaton térségében közel 100 milliárd forint értékű fejlesztést valósított, illetve valósít meg annak érdekében, hogy Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon, és az üdülőrégió pozíciója erősödjön.Guller Zoltán ismertetése szerint a turizmus a nemzeti össztermék 10 százalékát adja, és az elmúlt években évről-évre 10 százalékkal növekszik.

Aranykorát éli az ágazat, tehát most kell beruházni, most kell befektetni, most kell megalapozni a jövőnket

- fogalmazott a vezérigazgató.

Guller Zoltán beszélt arról is, hogy a Balaton vendégkörének közel 80 százaléka belföldi. A térségben jelentős szálláshelyfejlesztések zajlanak, 254,5 milliárd forint értékben épülnek új szálláshelyek, újulnak meg panziók és szállodák, Siófok ebből 2,5 milliárd forinttal részesül - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a Bahartban (Balatoni Hajózási Zrt.) az állam 6,6 milliárd forint értékben hajtott végre tőkeemelést a balatoni hajózás megújításáért. Emellett az elmúlt két évben a Balaton-partján 85 strand fejlődött, újult meg közel 5 milliárd forintból.

Gruber Attila, a Fidesz-KDNP siófoki polgármesterjelöltje azt mondta, hogy az eddig elhanyagolt terültek megújulhatnak, és folytatni lehet a szabadstrandok felújítását is, ami fontos a 17 kilométeres partszakasszal rendelkező Siófok számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×