eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Volkswagen

Itt a Volkswagen csodaautója és az új emblémája

A Frankfurti Autószalon előtt mutatta be az új elektromos autóját a Volkswagen. Az ID.3 a nevét onnan kapta, hogy a Volkswagen Bogár és a VW Golf után az ID.3 is korszakalkotó modell lesz a Volkswagen szerint.

Hivatalosan is bemutatta az ID.3 típust a Volkswagen, amely azt reméli, forradalmasítja az autózást, és megszabadítja a VW-t a dízelbotrány bélyegétől.

Az ID.3 a Volkswagen új, elektromos platformjára, az MEB-re épül, az autó hossza nagyjából a Golfénak megfelelő, 4,26 méter, viszont a cég ígérete szerint jóval tágasabb a Golfnál, ez igaz is lehet, mivel az ID.3 tengelytávja 15 centiméterrel hosszabb, mint a Golfé. Három különböző méretű akkumulátorral rendelhető, a legkisebb, 45 kWh-s akkumulátorral 330, a közepes, 58 kWh-s akkumulátorral 420, a legnagyobb, 77 kWh-s akkumulátorral pedig 550 kilométer a WLTP szerinti hatótáv.

A bevezető széria háromféle felszereltségben kapható, ezenkívül csak a külső és belső színt választhatják ki a vevők - írja a Vezess. A legolcsóbb modell német alapára 30 ezer euró, vagyis kevesebb, mint 10 millió forint, az először rendelhető, 58 kWh-s akkumulátorral szerelt First Edition induló ára pedig 40 ezer euró, vagyis 13,2 millió forint körül alakul. Ez az autó a hátsó tengelyén elhelyezett, 150 kW teljesítményű, 310 Nm-es villanymotorral 160 km/órás sebességre képes.

A limitált széria alapfelszerelésként kínálja a navigációs rendszert, a digitális rádiót, az ülés- és kormányfűtést, valamint a 18 colos könnyűfém keréktárcsákat. Létezik egy ID.3 1st Plus kivitel, ami tolatókamerát, adaptív tempomatot és kulcs nélküli indítást is kap, dupla USB-töltő és hangulatvilágítás mellett. A csúcskivitel kiterjesztett valóságú head-up kijelzőt, panoráma napfénytetőt, Beats audiorendszert és 20 colos kerekeket kínál.

Frankfurtban mutatta be a megújulás jegyében az új arculatát a Volkswagen, ennek részeként jelentősen leegyszerűsítették a cég logóját is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×