eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Fürdőzők a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda kültéri medencéjében 2013. június 14-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

A csúcsok csúcsa jön Budapesten

Jó idő esetén a négynapos hosszú hétvégén megdöntheti a hőségriadós napokon felállított rekordot a budapesti fürdőkbe látogatók száma.

Az elmúlt hétvégén a hőség miatt az idei nyári szezon rekordforgalmát könyvelték el a budapesti fürdők – közölte az InfoRádióval Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója. Vasárnap a 13 fürdőegységben több mint 36 ezer látogató fordult meg, hétfőn pedig több mint 37 ezer ember választotta ezt a kikapcsolódást.

"Májusban nem volt olyan jó idő, mint tavaly, ezért a látogatószámok is elmaradtak a 2018-ban regisztráltaktól, júniusban viszont a jó idővel megemelkedtek a látogatottsági mutatók is. A változékony július ismét meglátszott az adatokon. Összességében nem volt kiemelkedő az eddigi nyári szezon" - értékelt Czinege Szilvia, hozzátéve:

voltak sikeres időszakok, például a pünkösdi vagy az azt követő hétvége, valamint az előző vasárnap-hétfő már említett rekorder, hőségriadós napjai.

Kiemelkedő volt a forgalom a Palatinus strandfürdőben, ahol szombaton csaknem 6 ezer, vasárnap több mint 7300 vendég fordult meg, hétfőn pedig 8000 fölé ment a vendégszám, csakúgy, mint aznap a Széchenyi fürdőben. A nemrégiben átadott Pesterzsébeti fürdőt is mintegy 4500 vendég kereste fel.

"Az a tapasztalatunk, hogy legalább 2-3 napsütéses, meleg napnak el kell telnie, hogy az emberekben kialakuljon az az érzés, hogy strandra kívánnak menni".

Ez az oka annak, hogy a "csak" 30 Celsius-fokos, folyamatos napsütéses időjárás jobban bevonzaná az embereket a fürdőkbe, strandokra, mint a szélsőséges meleg időszakokat és azután esőket hozó változékony idő - magyarázta Czinege Szilvia.

A budapesti fürdőkben a hosszú hétvége alatt a szokásos hétvégi/ünnepnapi nyitvatartással várják a vendégeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×