Hadüzenet a MÁV-nak, a csehek bejönnek a Délibe

Infostart
2019. augusztus 6. 15:32
A magyar vasúti cégen kívül a RailJet is konkurenst kaphat, és ha a cseh példából indulunk ki, az utasok fognak a legjobban járni.

Prága-Bécs-Budapest útvonalon új vasúti viszonylat kezdi meg működését hamarosan - számol be róla a RegionalBahn szaklap információi alapján az Azonnali.

A RegioJet sárga vonatai 2020 nyarától vehetik be a budapesti Déli pályaudvart.

A viszonylaton egy reggeli és egy esti vonat szerepelhet, Budapestre napi két pár sárga RegioJet vonat közlekedhet majd: a magyar fővárosból 7.45-kor és 15.35-kor indulnak majd a privát társaság szerelvényei. A megállóhelyek: Kelenföld, Győr, Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom, Bécs Meidling, Bécs Főpályaudvar.

A menetidőt tekintve Bécs és Győr másfél órára lesz egymástól, és ugyanennyire lesz Győr Budapesttől.

A RegioJet nem kap semmiféle állami támogatást, így az állami kedvezmények sem lesznek érvényesek a vonatokon. Az árakról nem sokat tudni, de a bécsi RailJet vagy a MÁV-os EuroCity bő 13 euróért utaztat - Pesten váltva -, nem beszélve a 9 eurós buszjegyárról.

Csehországban a RegioJet megjelenésével emelkedett a szolgáltatási színvonal, a közlekedés kényelmesebb lett, nőtt is az utasszám, nemrég pedig a cég betört a szlovák piacra is.