eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Negyedmilliárdot vitt el a szabolcsi vihar az E.ON-tól

Az előzetes becslés alapján több mint 250 millió forintot kellett költenie a szolgáltatónak a június végi szabolcsi vihar következtében az elektromos hálózatban keletkezett károk helyreállítására.

Tóth Béla, az E.ON Hungária Zrt. hálózatért felelős igazgatósági tagja elmondta, néhány tucat házba még mindig nem tudták visszakötni a vezetékeket, úgy megsérült a tetőszerkezet. Ezeken a helyeken folyamatosan végzik a visszakapcsolásokat, gyorsított eljárásban, amint a tulajdonos végzett a javításokkal a házon.

Az InfoStart is beszámolt a június végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tomboló viharról. Összesen 140 oszlop dőlt ki, vagy tört derékba, 181 helyen szakadt el a vezeték. A vihar után közvetlenül, a legrosszabb pillanatban több mint 60 ezer fogyasztási helyen nem volt áram. Végül három napon belül sikerült mindenhol helyreállítani az áramszolgáltatást. Ehhez az ország más részéről is irányítottak át villanyszerelőket például Baranya, Tolna és Somogy megyéből.

Tóth Béla azt mondta, hogy a legtöbb problémát a kidőlő fák, letörő faágak okozták: elszakították az elektromos vezetékeket. Megjegyezte, hogy a fák visszametszésével sokat lehet tenni az ilyen károk elkerülése érdekében.

Mint elmondta, az E.ON tudatosan készül a vészhelyzetekre: a 7/24 órás rendszerfelügyelet és az időjárási előrejelzések folyamatos figyelése mellett a kifejezetten ilyen helyzetekre szóló működési rendet dolgoztak ki. Évente gyakorlatokat tartanak minden, az E.ON szolgáltatási területéhez tartozó megyében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×