eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Peter Sorok

Biczók András: a Mavir élen járhat az innovációban

Vezetni szeretné a villamosipari innovációkat a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt., de ugyanennyire fontos az ellátásbiztonság garantálása – mondta az InfoRádiónak Biczók András, a Mavir július 15-től kinevezett új vezérigazgatója.

A Mavir a 2018-as évet rekordbevétellel zárta, az MVM-csoport egyik legeredményesebb tagvállalatává lépett elő, ez pedig a villamosipar fejlődését képezi le – fogalmazott Biczók András az InfoRádiónak. Az új vezérigazgató a Mavir legfontosabb feladatának az ellátásbiztonság garantálását nevezte, hiszen az, mint fogalmazott, annál, hogy a villamos áram mindenhova megérkezzen, nincsen fontosabb.

A Mavir körüli piaci változások, az új technológiák bevezetése ugyanakkor arra ösztökélik a vállalatot, hogy ezekben

az innovációkban minél nagyobb mértékben részt vegyen, sőt, vezesse ezeket a saját területén

- fogalmazott Biczók András. "Ezek mentén kell újraértelmeznünk alapvetően az ellátásbiztonsági funkciónkat és a feladatunkat is" - tette hozzá.

A vezérigazgató megismételte, a legfontosabb céljuk, hogy azt az ellátásbiztonsági funkciót, amelyet a Mavir eddig is betöltött, továbbra is betöltsék, illetve hogy integrálják azokat a haladó ipari és nem ipari gondolatokat, amelyek az energiaipart érintik, ezáltal nyújtva modern szolgáltatást mindenkinek.

A fejlődés fő irányát alapvetően az új technológiák integrálása jelentheti - mondta Biczók András, és kiemelte: leginkább a szereplők - piaci szereplők, szabályozó hatóságok, minisztériumok - együttműködésére van szükség, hiszen senki sem rendelkezik önmagában a biztos tudással arról, hogy mi fog bekövetkezni a piacon. "Ezért

fontos, hogy megfelelő szintű, mélységű szakmai információmegosztással tudjunk működni"

– mondta az új vezérigazgató.

A Mavirnak pedig a fent említett szereplőkkel, ahogyan Biczók András fogalmazott, proaktívan együttműködve kell megtalálnia azokat a kereteket, amelyekben szükséges és fontos működtetni a magyar rendszert.

Az vezérigazgató végezetül megjegyezte, azokat a gondolatokat keresik is, amelyek hatnak rájuk: klímabarát energiaforrások, az elektromos közlekedés alakulása, az energiatárolás kérdése, ezek mind-mind hatással vannak az átviteli rendszerre. "Külön-külön is rettentő érdekesek, hát még ezeket komplexen nézni, és együttesen választ találni.

Nos, ez a Mavir feladata,

úgy, hogy az ellátásbiztonság alapvetően ne sérüljön. Ebben szeretnénk a jövőben is részt venni, és tovább erősödni" – hangsúlyozta Biczók András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×