eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fiatal lányok sült keszeget esznek a vonyarcvashegyi strandon, ahol bemutató halászaton segítik a tavi háló húzását a 40 Halász Emléknap résztvevői 2012. augusztus 3-án. A háromnapos halászünneppé vált, kulturális és gasztronómiai programokat is kínáló rendezvényen felidézik a 40 balatoni halász csodálatos megmeneküléséről szóló legendát is.
Nyitókép: Varga György

Ellepték a Balaton partját a hatóság emberei

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezen a héten ismét átfogó ellenőrzést kezdett a tó környéki településeken.

A Balaton partján működő vendéglátósoknál, ajándékboltosoknál, piaci árusoknál és a strandokon kezdett átfogó ellenőrzést hétfőn az adóhivatal. A hatósági fellépés horderejét jól jelzi, hogy az ország más megyéiből is érkeztek revizorok a helyszínre – számolt be a Magyar Nemzet.

A NAV-osok nem találomra keresnek fel egy-egy gazdasági szereplőt:

ellenőrzésekre elsősorban azok számíthatnak, akik kockázatosnak tűnnek.

Azt, hogy mely gazdasági szereplő működése rejt adóügyi rizikót, az online pénztárgépek adatai alapján határozza meg a NAV.

Az adóhatóság mostani akciójában elsősorban azt ellenőrzik, hogy minden esetben átadják-e vevőiknek a nyugtát, a számlát a vállalkozók, továbbá, hogy megfelelően üzemeltetik-e online pénztárgépüket, és hogy a balatoni vállalkozások bejelentették-e alkalmazottaikat.

Az elmúlt nyáron tartott egyhetes razzia során a NAV minden negyedik balatoni vállalkozásnál talált szabálytalanságot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×