INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

bankkártya

külföld

fizetés

webáruház

Egy budapesti vendéglátó egységben sajtótájékoztatón mutatták be a technológiát. Az OTP Bank a MasterCarddal együttműködésben elsőként alkalmazza Magyarországon a PayPass érintésnélküli bankkártyás rendszert. Az innovatív kártyatechnológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére.

Robbanásszerű változás a külföldi bankkártyahasználatban

Infostart

Éves szinten 30 százalékot meghaladó mértékben nő a magyarok bankkár­tyahasználata külföldön.

Az előzetes várakozások szerint a nyári, harmadik negyedévben több mint 20 milliószor kerül elő magyar pénzintézet által kibocsátott bankkártya valamelyik külföldi fizetőhelyen - írja a Világgazdaság. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az elmúlt év harmadik negyedében 18,95 millió külföldi fizetést regisztráltak 222,3 milliárd forint értékben. A vásárlások darabszáma és értéke is mintegy harmadával nőtt 2017-hez képest, ám hároméves visszatekintésben már két és félszeres a tranzakciószám növekménye, a forgalom pedig több mint kétszerese volt a 2015-ösnek. (A képet árnyalja, hogy a statisztikákban külföldi kártyás költésként jelennek meg a külföldi online áruházakban lebonyolított tranzakciók is.)

Bankkártyával az Egyesült Királyságban költenek legtöbbet a magyarok, de ez elsősorban az online áruházaknak tudható be. Hasonló okok miatt előkelő helyen áll Írország is. A hagyományos utazási destinációk között Horvátország, Ausztria, Németország és Olaszország a magyar plasztikok leggyakoribb felhasználási helye.

Nyitókép: Földi Imre
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018