eur:
393.82
usd:
369.24
bux:
65901.69
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Kiegyenlítette a számlát az időjárás

Ideális körülmények között folyik az aratás, az árpa betakarítása napokon belül befejeződhet – mondta az InfoRádiónak Halmos Gábor, Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója.

Az időjárás, vagyis a nagy esőzések miatt két hetet csúszott az idei aratás, de a munka már megkezdődött – ismertette Halmos Gábor az InforRádiónak nyilatkozva.

Az aratás hagyományosan idén is az árpával kezdődött, azt követi majd a búza. Előbbi

lényegesen jobb hozamot mutat, mint az elmúlt évben.

A tavalyi 5 tonna per hektárhoz képest az első adatok 7-7,5 tonna per hektárt mutatnak, ismertette a vezérigazgató. A minősége is jónak tűnik, műszeres mérések azonban még nem történtek, tette hozzá Halmos Gábor.

A májusi eső aranyat ér, ezen már túl vagyunk, most a minél több napsütés a fontos a búza szempontjából, mondta a szakember, aki úgy fogalmazott. "az elmúlt hetekre nem lehetett panasz, úgy néz ki,

jó esély van a jó minőségre és a magas sikértartalomra".

A vezérigazgató végezetül megjegyezte, a mostani ideális időjárási körülmények azt eredményezhetik, hogy utoléri magát a betakarítási, aratási folyamat, amely később kezdődött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×