eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Fortepan

Eladják az Üllői út jellegzetes toronyépületét

Hotel, kollégium vagy B kategóriás irodaház is lehet a Magyar Posta Zrt. által a napokban eladásra meghirdetett épületegyüttesből.

Az Üllői út 114–116. szám alatt található hat épületegység közül négy, a teljes ingatlan területének 59 százaléka van az állami cég tulajdonában, a fennmaradó részt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. birtokolja – tudta meg a Világgazdaság. Egyelőre nincs döntés arról, hogy a társaság élni kíván-e elővásárlási jogával, erről az igazgatótanács illetékes határozni.

A Magyar Posta két változatban, illetve méretben, 1,6 vagy 1,2 milliárd forintért kínálja az ingatlanokat, de feltétel, hogy az ott működő 100-as postának helyet kell biztosítani három évre. Az épületek az Üllői és a Ceglédi út felől közelíthetők meg, a vállalat tulajdonában lévő rész több mint 10 ezer négyzetméternyi terület, ebből B kategóriás iroda, hotel vagy kollégium is kialakítható.

Az épületegyüttes árának pontos összege attól függ, hogy az új tulajdonos milyen feltételekkel vásárolja meg az ingatlant, amelynek a szakértői vizsgálatok szerint a szerkezete ép, de komoly és költséges felújításra, átalakításra szorul.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×