Nyitókép: Sóki Tamás

Nem engedi elveszni fapados gyermekét a Lufthansa

Infostart
2019. június 24. 17:07
Az Eurowings kapott egy válságtervet: elveszik tőle a hosszabb járatokat, és 15 százalékos költségcsökkentésre kötelezik - cserébe minden gépe A320-as Airbus lesz.

Egyre nagyobb bajban van a Lufthansa fapados légitársasága, az Eurowings, a problémák lassacskán az anyavállalat gazdálkodásába is begyűrűznek, a németek azonban most kitalálták a megoldást - írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio.hu.

A megoldás a következő lehet: miután profitfigyelmeztetést adott ki a Lufthansa, átalakítási tervet jelentettek be az Eurowingsnél, amely alapján a leánycég megmarad a legrövidebb (és point-point) viszonylatoknál, a hosszabb utakat a Lufthansa venné át úgy, hogy közben a költségeket is csökkentik 15 százalékkal a következő 3 évben. Az Eurowings flottáját sztenderdizálnák, Airbus A320-asokra építve.

A 2016-ban a Lufthansa által megvett belga Brussels Airlinest azonban nem integrálják az Eurowingsbe, ezt a folyamatot leállították, és a légitársaságra egy másik terv vonatkozik majd, amit ősszel jelentenek be. Az airportal.hu azt írta, a belga leánycég működését inkább csoporton belüli, hálózatos légitársaságokhoz igazítják.