eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Munkagépek dolgoznak a leendő BMW-gyár építési területén Debrecen közelében 2019. június 14-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Friss hírek az új magyar BMW-gyárról

Lesz-e motorgyártás és termelni kezd-e a gyár 2023-ban?

Az előzetes terveknek megfelelően halad a BMW-csoport debreceni üzemének kivitelezése. A beruházás kapcsán egymilliárd eurót fektetnek be, és a gyár éves kapacitását 150 ezer járműben határozták meg. Úgy tűnik tehát, hogy a motorgyártást nem tervezik Debrecenbe telepíteni - mondta a bajor BMW-konszern kommunikációs illetékese, Sandra Schillmöller a Világgazdaságnak.

Korábban arról lehetett hallani, hogy a hajdúsági üzemben 2023-ban kezdődhet meg a termelés, de a BMW munkatársa erre reagálva most azt mondta, hogy a dátumról egyelőre nem tudnak konkrét információval szolgálni, ez a projekt jelenlegi állapotában túl korai lenne.

Ugyanakkor emlékeztetett, hogy zajlik a körülbelül 12 hónaposra tervezett tereprendezés a debreceni ipari helyszínen.

A BMW a gyár befejezéséig több mint ezer munkahelyen kíván betölteni. Egyelőre három pozíciót hirdettek meg egy magyar karrieroldalon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×