eur:
393.09
usd:
367.16
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pxhere

Van félsz a magyar dinnyetermelőkben

Már megjelent a magyar sárgadinnye a piacokon, sőt, a görögdinnye is, igaz az még nem a szabadföldi. Jelenleg a szaküzletekben, nagyobb bevásárló központokban a spanyol, dél-olasz, szezon végi importot árusítják, meglehetősen olcsón. A megyei termelők attól tartanak, nyomot árakkal indul a hazai szezon.

A szekszárdi piacon már magyar sárgadinnyét kínáltak az árusok, igaz még borsos áron. Bognár János dinnyetermelő a Tolna megyei hírportálnak nyilatkozva elmondta, kevés lesz idén ebből a gyümölcsből, mert a május nem kedvezett neki. Míg egy átlagos évben ilyenkor már naponta négyszáz láda sárgadinnyét is leszedtek a földekről, ma ennek tizedét, harminc-negyven ládát. A májusi időjárásnak köszönhető, hogy a szabadföldi dinnye is késni fog, várhatóan július elején vásárolhatunk majd belőle – tette hozzá.

Bognár János, a Magyar Dinnyetermelők Országos Szövetsége tagjaként úgy látja, az, hogy az import görög dinnye kilójáért mindössze 199 forintot kérnek,

jelentősen befolyásolhatja a hazai árakat.

Egy szekszárdi kereskedő szerint viszont jó érzés látni, hogy jelentős az a vásárlói kör, amelyik a hazait választja annak ellenére, hogy az jelentősen drágább

A megyei dinnyések a Teol.hu-nak megerősítették, szabad földön termelt fajtákat július elejénél hamarabb nem tudnak szállítani a kereskedőkhöz.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×