eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Toulouse, 2014. december 22.A Qatar Airways katari légitársaság első széles törzsű Airbus A350-es repülőgépe az ünnepélyes átadáson a délnyugat-franciaországi Toulouse-ban 2014. december 22-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Megvan az égbolt királya

Június 18-án, a Paris Air Show második napján kihirdette évente készülő, a világ legjobb légitársaságainak százas ranglistáját a brit Skytrax elemzőcég.

Az első helyezett idén is a Qatar Airways lett. A második helyen a Singapore Airlines, harmadik helyen peidg a japán ANA All Nippon Airways végzett - írta az airportal.hu.

Az elmúlt két évhez hasonlóan a dobogóra nem fért fel újabb légitársaság, mindössze a helyezések változtak 2018-hoz és 2017-hez képest.

A Qatar Airways immár ötödik alkalommal végzett az első helyen a Skytrax évente ismétlődő felmérésében.

Európában a Lufthansa lett a legjobb

Az idei listán a 4. a Cathay Pacific, az 5. az Emirates, a 6. az EVA Air, a 7. a Hainan Airlines, a 8. a Qantas, a 9. a Lufthansa, a 10. pedig a Thai Airways lett.

Az európai légitársaságok közül a Swiss a 13., az Austrian Airlines a 15., a KLM 18., a British Airways a 19. helyen végzett.

Kategória szerinti legjobbak

A legjobb első osztállyal a Singapore Airlines, a legjobb üzleti osztállyal a Qatar Airways, a legjobb prémium turista osztállyal a Virgin Atlantic, a legjobb turista osztállyal pedig a Japan Airlines gépeinek fedélzetén találkozhatnak az utasok.

A legjobb low-cost légitársaságnak az Air Asia bizonyult, második az easyJet, harmadik a Norwegian. A legjobb low-cost long-haul légitársaság a Norwegian lett.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×