eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Jelentősen átalakul a 4iG tulajdonosi szerkezete

Jászai Gellért lesz a vállalat főrészvényese.

Az informatikai nagyvállalat InfoRádióhoz eljuttatott közleménye szerint Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért megállapodásának eredményeként a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyeletekkel irányítóbefolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján is közzétett tranzakciók értelmében Jászai Gellért az elmúlt napokban 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt a társaságban, amelyet további tőzsdén kívüli ügyletekkel 40,2 százalékra növelt, így a vállalat legnagyobb befektetője és főrészvényese lett.

A közlemény idézi Jászai Gellértet, aki a döntés indokaként kiemelte, azért fektet a vállalatba, mert az informatika és a digitalizáció a leginnovatívabb iparágként, az egész kelet-közép-európai régióban és Magyarországon is robbanásszerű fejlődés előtt áll. Megtestesíti a jövőt, és a gazdaság új dimenzióját jelenti. Az elnök-vezérigazgató azt is hangsúlyozta, munkatársaival azért dolgozik, hogy a piac éllovasává váljon a 4iG.

A közlemény kiemeli azt is, hogy a vállalat jelentős akvizíciókra készül, és még idén

a legnagyobb hazai tulajdonú informatikai csoporttá alakulhat.

A tranzakciósorozat első lépésekén egyébként Jászai Gellért a Konzum PE Magántőkealaptól megvásárolta a KZF Vagyonkezelő Kft.-t. Ez a társaság a 4iG részvények 22,57 százalékát birtokolja. Ezt követően szerzett a vagyonkezelő társaság a Konzum PE Magántőkealaptól 4,26 százalékos, majd egyéb tőzsdén kívüli ügylettel további 5,19 százalékos, végül pedig a Konzum PE Magántőkealaptól további 8,2 százalékos részvénycsomagot.

A tőkepiaci törvény értelmében azonban a 33 százalék fölötti befolyás megszerzéséhez 15 napon belül Jászai Gellértnek kötelező, nyilvános vételi ajánlatot kell tennie a társaság minden részvényese számára, így a tranzakció második lépésében érintett további részvényesedést a nyilvános eljárás lezárását követően szerzi meg az elnök-vezérigazgató.

A bejelentett ügylettel jelentősen megváltozik majd a társaság tulajdonosi szerkezete. A Jászai Gellért által közvetlen módon birtokolt 40,2 százalékos részvénycsomag mellett Mészáros Lőrinc a Konzum PE Magántőkelapon keresztül 11,63 százalék tulajdonnal, az Opus Globál pedig 90,95 százalékos részesedéssel rendelkezik majd az informatikai nagyvállalatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×