eur:
395.71
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Idén nem úgy megy a meggy

Épp a virágzás idejére esett az aszály, míg az azt követő csapadéktömeg miatt a termés egy része folyamatosan hullik a fákról.

A napokban megkezdődne a meggyszüret, azonban erre sok helyütt nem a szokott módon kerül sor, mivel a virágzás idejére eső égető aszályt követően rövid időre sűrűsödött a hatalmas mennyiségű csapadék - derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

A FruitVeB, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Alma Terméktanács közös prognózisa szerint az

idén 60 ezer tonna körüli termést szedhetnek a termesztők, ami jelentősen elmarad a tavalyi 90 ezer tonnás mennyiségtől, az átlag 70 ezer.

A terméskilátások – az azóta is folyamatosan tartó gyümölcshullás miatt – az utóbbi egy-két hétben kismértékben tovább romlottak.

A friss árprognózis szerint a hazai gazdálkodók az átlagosnál 15-30 százalékkal magasabb áron értékesíthetnek a szezon elején.

A kontinens legnagyobb piaca egyébként a lengyel, 150-200 ezer tonnás átlagterméssel, őket követi Szerbia, 80-90 ezer tonnával.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×