eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rekordnyereség a Takarék Csoportnál

A Takarékbank közel 8 milliárd forint adózott eredménnyel, a Takarék Jelzálogbank pedig rekordösszegű, a nemzetközi számviteli szabványok szerint 6,6 milliárd forintos konszolidált nyereséggel zárta a tavalyi évet - nyilatkozta Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a Világgazdaság hétfőn megjelent számában.

A bankvezér figyelemre méltónak nevezte, hogy a Takarék Csoporton belül működő kisbankok és a szövetkezeti hitelintézetek eredményei is számottevően javultak 2018-ban, és szinte az összes leányvállalat nyereséges lett, miközben sikerült érdemben csökkenteniük költségeiket. Bár a csoporton belüli átalakítások jelentős ráfordításokkal járnak, a pénzügyi eredmények mind a megelőző évieket, mind a várakozásaikat felülmúlták - mondta a lapnak.

Kiemelte: a vállalati hitelezésben a piaci átlagot jóval meghaladó, 30 százalék körüli bővülést értek el, a lakossági jelzáloghitelezésben pedig szintén a piaci átlagot meghaladva, 35 százalékkal emelték az új kihelyezések összegét. "Jól haladunk a stratégiánkban elfogadott cél megvalósítása felé, ami 2021-re 20-30 milliárd forintos, csoportszintű eredmény elérését irányozza elő" - fogalmazott Vida József.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy május 1-jével létrejön az új Takarékbank, a csoport kereskedelmi bankja, amelyben első lépésben a B3 Takarék Szövetkezet, a Mohácsi Takarék Bank és a Pannon Takarék Bank egyesül. Az év második felére az új kereskedelmi bank magába olvasztja a jelenlegi Takarék Kereskedelmi Bankot, illetve azt a tizenegy takarékszövetkezetet, amelyek addig cégjogilag még külön életet élnek. A takarékok egyesülési folyamata az év végére lényegében lezárul - mondta Vida József.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×