eur:
393.84
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Távozik az MFB elnök-vezérigazgatója

2019. március 31-ével, közös megegyezéssel távozik a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, Bernáth Tamás.

Utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Bernáth Tamás 2016 novemberétől vezette a Magyar Fejlesztési Bankot, irányításával új, ötéves stratégia készült a fejlesztési banki szerepkör erősítésére.

Megbízatása alatt szélesedtek az MFB nemzetközi kapcsolatai: az Európai Unió, a V4 országok fejlesztési intézményeivel és a kínai partnerekkel folytatott tárgyalások egyaránt új szintre léptek. Ennek eredményeként az MFB szerződést írt alá az Európai Beruházási Bankkal (EIB) egy újszerű beruházási platform létrehozásáról, illetve 2017 novemberében megalakult a Kínai - Közép-Kelet-Európai Bankközi Szövetség, amelynek Koordinációs Központja a Magyar Fejlesztési Bankon belül jött létre, és az MFB és a Kínai Fejlesztési Bank 300 millió EUR összegű együttműködési keret-megállapodást írt alá.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×