eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pexels

Durván megnőtt azok száma, akiket eltiltottak a vállalatvezetéstől

Csupán egyetlen év alatt 13 ezerrel lettek többen, már két "esztergomnyian" vannak.

Egyetlen év alatt 13 ezer magánszemélyt tiltottak el a cégvezetéstől, így összességében már 54 406-an vannak ilyenek - írja a Pénzcentrum.hu.

Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója a lappal közölte, a cégbíróság jogerősen megállapított, ki nem elégített hitelezői követelések és be nem fizetett pénzbírságok esetén tilthat el magánszemélyeket a cégügyektől.

Az emelkedés egyébként a korábbi évek trendjének megfelel, ám - a szakértő szerint - "úgy tűnik, a hazai üzleti etikán és a cégek likviditási helyzetén továbbra is lenne mit javítani".

Az eltiltások elviekben tisztító hatásúak, hiszen az eltiltott személyek 5 évre eltiltásra kerülnek a cégvezetési, cégképviselői jogkörtől és egyes tulajdonosi szerepköröktől is.

Az év végére 62 ezer körül tetőzhet az eltiltottak száma - elsősorban Budapesten és Pest megyében vannak sokan ilyenek.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×