eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Ikarus Járműtechnika Kft. beruházásátadó ünnepségén Székesfehérváron 2018. szeptember 6-án. A Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében több mint 400 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 1,15 milliárd forintból valósult meg az IKARUS Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházása Székesfehérváron.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Jelentős adócsökkentés jön

Varga Mihály pénzügyminiszter törvényjavaslata csökkentené a tranzakciós illetéket, kamatadó-mentességet adna az állampírokra, amelyeket a lakástakarékok is forgalmazhatnának a jövőben.

A pénzügyminiszter kedden terjesztette be az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatát, ami a Portfolio elemzése szerint a következő lényeges elemeket tartalmazza:

  • A 2019. június 1-jétől kibocsátott lakossági állampapírokból származó jövedelem (kamat, hozam) adómentes lesz.
  • A lakástakarékpénztárak jelenlegi tevékenységi körét a befektetési szolgáltatásokat szabályozó törvény hatálya alá eső befektetési szolgáltatási és kiegészítő szolgáltatási tevékenységekkel egészítik ki, amelyek lehetővé teszik - kizárólagosan - az állampapír forgalmazás végzését saját jogon vagy közvetítőként.
  • A lakossági utalások esetén a tranzakciós illeték mentessége a 20 ezer forint alatti utalások esetén megmarad, a 20 ezer forintot meghaladó részére egységes lesz az illeték mértéke, évente 800 forint. December 31-ig tartó időszakra 400 forint lesz az illetékmérték.
  • A törvényjavaslat regisztrációs kötelezettséget ír elő minden automataberendezés üzemeltetője számára. A módosítás után már az autómosó- és a parkolóautomatákat is beköthetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×