Nyitókép: Faluldi Imre

A Richter betör a latin-amerikai fogamzásgátló-piacra

InfoRádió
2019. február 12. 15:34
A Richter Gedeon Nyrt. kedden bejelentette, hogy a latin-amerikai országokra is kiterjeszti Egyesült Államok-beli partnerével a Levosert fogamzásgátló készítmény értékesítési jogát. A vállalat PR-vezetője, Beke Zsuzsa az InfoRádiónak azt is elmondta, a készítményt a Richter már 2011 óta értékesíti Európában.

A Richter - Allergan nevű amerikai partnervállalatán keresztül - Latin-Amerikára is kiterjeszti a Levosert fogamzásgátló forgalmazását - közölte a vállalat. Mint hozzátették, Európa legtöbb piacán a Richter 2011 óta már értékesíti a Levosertet.

"A Levosert egy méhen belüli fogamzásgátló eszköz, ennek értékesítéséről írtunk alá megállapodást partnerünkkel, az Allergannal" - fogalmazott az InfoRádiónak Beke Zsuzsa, a Richter PR- és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője.

Mint hozzátette, nagyon jó kapcsolat áll fenn a cég és Latin-Amerika között hosszú évek óta, a mostani forgalomba hozatal Argentínára, Brazíliára, Bolíviára, Chilére, Kolumbiára, Ecuadorra, Mexikóra, Perura és Venezuelára vonatkozik.

"Ezen országok közül csak Brazíliában kell értékesítési hálózatot kialakítani, a többi célországban megfelelő hálózat áll rendelkezésre" - mondta el még.

A Richter a gyártást nem viszi át az Atlanti-óceánon, mégis komoly növekedést várnak a készítmény szempontjából újnak számító térségben.

A Richter világviszonylatban meghatározó szereplő kíván lenni a nőgyóügyászat területén, ezért különböző nőgyógyászati készítményeket, például méhmióma elleni szert is forgalmaz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A Richter Latin-Amerikában - Levosert
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást