Nyitókép: Faluldi Imre

Nagy bejelentést tett a Richter

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2019. február 6. 10:08
Bővíti nőgyógyászati portfolióját a Richter. Egy holland gyógyszergyártóval kötött megállapodást egy új fogamzásgátló értékesítéséről.

Licence és szállítási megállapodást kötött a Richter Gedeon Nyrt., valamint a holland Pantarhei Bioscience a Pantarhei által kifejlesztett kombinált fogamzásgátló értékesítéséről – közölte a magyar gyógyszergyár a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A fejlesztés alatt álló készítmény készen áll arra, hogy további klinikai vizsgálatokat folytassanak le a törzskönyvi engedély megszerzése érdekében.

A megállapodás földrajzi határa Európára, Oroszországra, Latin-Amerikára, valamint Ausztráliára terjed ki.

A BÉT-en megjelent tájékoztató szerint a szerződés aláírásakor a Richter mérföldkő-kifizetést teljesít, emellett a termék fejlesztésének, valamint – az értékesítés alakulásától függően – a Pantarhei további mérföldkő-kifizetésekre is jogosulttá válik. A fentieken túl a termék piaci bevezetését követően a holland cég értékesítéshez kötött, royalty kifizetésekre is igényt tarthat. A megállapodás feltétele továbbá, hogy a Richter felelős az előírt klinikai és engedélyezés utáni vizsgálatok összes költségének finanszírozásáért.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója – a közlemény szerint – a megállapodás aláírásakor kiemelte, hogy

az új fejlesztésű kombinált orális fogamzásgátló megjelenésével a magyar vállalat tovább bővítheti kiemelt nőgyógyászati portfólióját,

ami központi eleme a társaság stratégiájának. A Portfolio megkérdezte a Richter kormányzati kapcsolatok és PR-vezetőjét, aki kiemelte, hogy várhatóan 2026-ban történhet meg a készítmény bevezetése, és nagyjából 5 évvel ezt követően futhat fel az értékesítés. A Richter éves szinten 50 millió eurós árbevételt remél a készítménytől.

Richter a Nőkért

Február 28-ig lehet szavazni a Richter Anna Díj jelöltjeire. A díjat négy kategóriában hirdették meg egyedülálló, társadalmilag hasznos projektek támogatására. Pályázat tavaly indult először a Richter a Nőkért program keretében – mondta az InfoRádiónak Csaba Lajos, a Richter PR és Kommunikációs osztályának helyettes vezetője.

A pályázaton orvosok, egészségügyi szakdolgozók, tanárok és gyógyszerészek kreatív ötleteit értékelik. Csaba Lajos elárulta: majdnem 200-an jelentkeztek a díjra, a döntőbe pedig olyan témák kerültek, mint a demencia megelőzését szolgáló kezdeményezések, a tudatos gyógyszerhasználat előmozdítása, az édesanyák depressziójának kezelése és a szív transzplantáltak családtagok segítése.

A döntőbe jutott 12 ötlet 4 kategóriában versenyez, a 4 zsűridíjas 1-1 millió forintot kap az ötlet megvalósítására, illetve a közönség is megválaszthatja saját győztesét. A díjakat a március 8-i gálán adják át.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A Richter és a Pantarhei 
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Richter Anna Díj
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást