INFORÁDIÓ 
2019. január 18. péntek
Piroska

liszt ferenc nemzetközi repülőtér

körforgalom

közbeszerzés

Nagy változás jön a ferihegyi repülőtérnél

Nagy változás jön a ferihegyi repülőtérnél

Infostart

A 2-es terminál közelében megépítendő körforgalom tervezésére, engedélyeztetésére és kivitelezésére írt ki közbeszerzést a Budapest Airport.

A reptérüzemeltető “a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren körforgalom kivitelezése a T2 terminál közelében és ahhoz kapcsolódó munkálatok, ide értve egyes engedélyezési eljárásokhoz kapcsolódó dokumentációk elkészítése” tartalmú építési beruházásra írt ki közbeszerzést. A hirdetmény szerint a beruházás becsült értéke nettó 3 millió euró, a Budapest Airport a költségek 85 százalékát uniós támogatásból finanszírozza - írja az Airportal.hu.

A közbeszerzés kapcsolódik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér uniós forrásokból finanszírozott, Budapest-Arad vasútvonalról leágazó, multimodális közlekedési csomópontjának projektjéhez. A tender nyertesének a szerződés aláírásától számított kétszáztizedik naptári napon kell átadnia a beruházást.

A körforgalmat a 4-es számú főútról a 2-es terminálhoz vezető bekötőúton, a hosszú távú Holiday Parkoló és az Aeropark jelenlegi leágazásának környékére tervezi az üzemeltető. A nagy területen elhelyezkedő, új közlekedési csomópontból ágazik majd le a kettes terminál mellett épülő Cargo City bekötőútja is. A leendő körforgalom segíteni fogja a 2-es terminál közlekedését, valamint a parkolók biztonságosabb megközelíthetőségét is.

Nyitókép: Budapest Airport
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018