eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szakemberek dolgoznak az Audi Hungária Zrt. győri karosszériaüzemében 2017. május 23-án.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Továbbra sincs megegyezés az Audi-gyárban

Folytatódtak a bértárgyalások a győri Audi vezetése és szakszervezete között.

Tavaly év végén nem jött létre bérmegállapodás, így január elején a munkavállalói képviselet harmadik ajánlatáról kezdődött egyeztetés - írta a Kisalföld.

Az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) egy évre kötne megállapodást, kombinált béremeléssel, ahol az alapbér 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emelkedik. A cafeteriát 787 ezerre emelné fel az érdekképviselet, de erről kész alkudni, valamint a mozgóbér esetében idén további 4 százalék beépítését várja az alapbérbe.

A lojalitási bónusznál az alapbér először az ötödik évtől havi bruttó 15 ezer forinttal nőne, majd minden betöltött év után további bruttó havi 3 ezer forinttal. A jubileumi bónusznál azt követeli a szakszervezet, hogy a vállalatnál eltöltött ötödik évtől egyszeri bruttó 50 ezer forintos kifizetés legyen, ami aztán öt évente további bruttó 50 ezer forinttal emelkedik a 20. évvel bezárólag. A 25. évben elismerés járna a munkavállalónak: egy havi munkabér (alapbér+mozgóbér), a 25. évben egy nap pótszabadsággal és jubileumi ajándékkal.

Az Audi vezetése évente hétszázalékos béremelésre (kétéves megállapodásra vonatkozóan), bruttó 620 ezer forint cafeteriára és egy új, kedvezményes előnyugdíjazási rendszer kidolgozására tett publikus ajánlatot. A cég hozzátette azt is, hogy "a vállalat által eddig nyújtott, egyéb juttatási csomag továbbra is marad". Ennek a csomagnak a része többek között a bejárási és lakhatási támogatás, az egészségügyi szolgáltatások és a kedvezményes autóvásárlás biztosítása.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×