INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 22. kedd
Móric

autó

wltp

autópiac

Berlin, 2018. augusztus 19.Új Volkswagenek sorakoznak a Berlin-Schönefeld repülőtér parkolóiban 2018. augusztus 19-én. Sajtóértesülések szerint a legnagyobb európai járműgyártó mintegy nyolcezer parkolóhelyet bérel az eladatlan és hatósági engedéllyel még nem rendelkező autóinak a reptér területén. (MTI/EPA/Alexander Becher)

Nem várt történés az autópiacon

Infostart

Drasztikusan csökkent az új autók eladása Magyarországon és az EU-ban is az utóbbi hónapokban, de szakértők már tudják az okát, és nyugalomra is intenek.

Az őszi hónapokban Európa-szerte és Magyarországon is megtorpant az autópiac. Szeptember és november vége között

4 százalékkal csökkentek az újautó-eladások a magyar piacon, szemben az első nyolchavi 31 százalékos emelkedéssel.

Negatív fordulatról a Napi.hu elemzése szerint nincs szó, a lendületvesztés az új nemzetközi fogyasztásmérési tanúsítvány (WLTP) bevezetésével magyarázható, a következő időszakban valószínűleg behozza a lemaradást a piac - hivatkozik a lap a Magyar Lízingszövetség előrejelzésére.

Az utóbbi években, hónapokban rendre két számjegyű növekedést mutató magyarországi újautó-piac megtorpanása számokban: szeptembertől november végéig 31 184 darabra csökkentek az eladások a Datahouse adatai szerint, miközben az év első nyolc hónapjában még összesítve 31 százalékkal, közel 100 ezerre nőtt az újonnan eladott személyautók száma.

WLTP-bizonyítvány nélkül nem kerülhet forgalomba új autó,

sok modell viszont még nem rendelkezik vele. A magyar piac trendjei párhuzamosak az uniósokéival, 23, illetve 11 százalékkal kevesebb új autó kel el, mint egy évvel korábban, miközben az év első nyolc hónapjában még 6 százalék feletti volt a növekedés.

Nyitókép: Alexander Becher
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018